Az alap előkészítése - mobilgarázs - lemezgarázs

Az alap előkészítése kizárólagosan az ügyfél kötelessége, melyet a garázs leszállítása előtt el kell végezni. Íme néhány megoldás, melyek segítenek Önnek az alap megfelelő előkészítésében.

 

 

!!!   Rendeléskor legyen kész az alap! Köszönjük   !!!

Ha nincs alap ( garázshoz) a rendelését nem áll módunkban véglegesíteni.

FIGYELEM: Az aljzat minden esetben sima és vízszintes felületű kell legyen.

1. BETONALAP

Legjobb megoldás, ha az alap 20 cm-el nagyobb minden irányban a megrendelt fémgarázs/tároló méreténél. Vastagsága min 15cm, vasolt.

Egyállásos mobilgarázs - lemezgarázs
A és B átló egy méretű kell, hogy legyen!

 
Dupla mobilgarázs - lemezgarázs
A és B átló egy méretű kell, hogy legyen!

 
 

 

2. Beton sávalap

A beton sávalap ugyanolyan jó megoldás, mint a betonlemez. A beton sávalap kiváló stabilitást biztosít a mobilgarázsnak - lemezgarázsnak.

3m x 5m mobilgarázs - lemezgarázs
A és B átló egy méretű kell, hogy legyen!

 
6m x 5m mobilgarázs - lemezgarázs
A és B átló egy méretű kell, hogy legyen!

 
6m x 5m mobilgarázs - lemezgarázs
A és B átló egy méretű kell, hogy legyen!

 
 

3. Betonkocka

Az alap lehet akár 6 db betonkocka ( egyállásos garázs esetében), ami lehet: beton járdalap, tégla, betonkocka. Nagyobb mobilgarázs esetén a betonkockák számát arányosan növelni kell.

3m x 5m mobilgarázs
A és B átló egy méretű kell, hogy legyen!

 
4m x 6m mobilgarázs
A és B átló egy méretű kell, hogy legyen!

 
6m x 5m mobilgarázs - lemezgarázs
A és B átló egy méretű kell, hogy legyen!

 
 

A garázs összeszerelése után az alaphoz való rögzítés minden esetben a megrendelő feladata és kötelessége.  ( külön szolgáltatásként rendelhető )  Továbbá a szerkezet látható helyein levő kezeletlen felületek (alapozott) fedőfestése is a megrendelő feladata és kötelessége.

 

Az acélszerkezet rögzítése

a) Az acélszerkezet elhelyezését szolgaló terület (alap) előkészítése.:Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy az alap kiegyenlített és vízszintes legyen.
b) Az előzetesen előkészített alapra helyezett. összeszerelt acélszerkezetet azonnal le kell rögzíteni.
A rögzítés külön megrendelhető szolgáltatás!
c) Amennyiben az acélszerkezet közvetlenül a földön áll, a megfelelő hosszúságú horgony alkalmazandó. A horgony hossza az alapul szolgáló talaj fajtájától függ.
d) Amennyiben a talaj tömör vagy köves, a horgony hossza minimum 300 mm kell, hogy legyen. Kevésbé tömör talaj esetén minimum 600 mm hosszú horgony alkalmazandó, homokos talaj esetén pedig az alkalmazott horgonyok hossza minimum 1000 mm.
e) A horgonyok mennyisége az acélszerkezet falának méretétől függ. A garázs küszöbét ne horgonyozzuk le! Legelőször a falat két horgonnyal rögzítjük, a falak peremétől 200 mm távolságban. A két szélső horgony közötti távolságot kb. 1500mm szakaszokra osszuk be, és minden ponton helyezzünk el egy horgonyt.
f) A horgonyt be kell verni egészen addig. hogy a peremléce teljesen támaszkodjon a fal szögvasára. Következő lépésként a horgony lécében és a fal szögvasában fúrjunk ki két db 5 mm átmérőjű lyukat. A földbe vert horgonyt mindkét oldalán át kell fúrni. A horgony lécét és a fal szögvasát M10 csavarral összerögzítjük. A csavar hossza elegendő kell, hogy legyen ahhoz, hogy az anyacsavart végig lehessen húzni.

FIGYELEM: Olyan típusú horgonyokat használjon, amelyet rögzíteni lehet a fal szögvasához.

g) Az acélszerkezet beton alapra való rögzítéséhez használjon fém/ műanyag szegmens tiplit (dübelt) 80 x 12 mm vagy 100 x 12 mm.

FIGYELEM: Az acélszerkezet beton aljzatra való rögzítéséhez ajánlott fém tiplit/dübelt használni.

h) A betonaljzat (burkolat) vastagsága legalább 150 mm legyen. Az aljzat peremfalának vastagsága legalább 150 mm, szélessége legalább 100 mm. A betonaljzat vagy betonalap felületének a mérete kb. 200 mm-rel legyen nagyobb, mint az acélszerkezet mérete.
i) Az acélszerkezetet rá lehet helyezni a földbe ásott, vagy azon lazán elhelyezett támaszokra, mint például betontégla, járólap stb. A szimpla acélszerkezethez szükség van 6 db. támaszelemre. Amennyiben a garázs mérete nagyobb, a támaszelemek számát arányosan növelni kell.

FIGYELEM: A földbe ásott, vagy azon elhelyezett támaszelemekre (mint betontégla, járólap) felállított acélszerkezetet nem lehet rögzíteni fémtiplikkel /dübelekkel, hanem csak horgonyok segítségével.

j) Az összekötő elemek számát a 6. pontban rögzítettek szerint számoljuk ki.
k) A fal sarokvasában fémfúróval fúrjunk 12 mm átmérőjű lyukat. Következő lépésben, ütve üzemmódban, 12 mm-es betonfúróval fúrjunk a betonaljzatba lyukat, az előzetesen a sarokvasban kifúrt lyukon keresztül. A lyuk mélysége legyen azonos a tipli hosszával.
l) A tiplit a kifúrt lyukba helyezzük és végig húzzuk a csavart.

FIGYELEM: Nem vállalunk semmilyen felelősséget az abból eredő kárért, ami szélsőséges időjárási körülmények között (pl. erős szél) amiatt következett be, hogy a szerkezet nem lett megfelelően rögzítve!

Példák a megfelelő alap előkészítésre.

Mobil garázs alapok készítése - Budapest és kb.50 km-es körzetben
Rikk István Kőműves,burkoló +36-20/915-8893 , www.betonalap.lapunk.hu

A küszöb megmunkálása - - Az acélszerkezet rögzítése után le kell betonozni a küszöböt. A védtelen küszöb megsérülhet vagy kigörbülhet egy jármű áthaladása következtében. (1) A földre vagy támaszelemekre elhelyezett acélszerkezet küszöbe mentén és közvetlenül alatta kb. 200 mm mélységű és 400 mm szélességű árkot ássunk. Az így elkészített árkot töltsük meg betonnal lejtőszerűen. A lejtő a küszöb felső részétől a talaj szintjéig érjen. *** Hasonló módon lehet kiegészítő lejtőt készíteni az acélszerkezet külső oldala felől. A lejtő magasságát a kapu alsó pereméhez kell igazítani. A betonaljzatra helyezett acélszerkezet esetén az (1). pont az irányadó, azzal a különbséggel, hogy a kivésett árok mélysége kb. 100 mm legyen

Loading ....
Kosár
termékek: 0
összeg: 0 Ft
kedvezmény: 0 Ft
összesen: 0 Ft
pénztár

Kapcsolat

  • 06-70-772-3295
  • konstal dot info at gmail dot com
  • Nyítvatartás: H-Cs 11.00 – 15.00

Kapcsolatfelvételi űrlap
!! EZ NEM RENDELÉSRE SZOLGÁL !!

!! EZ NEM RENDELÉSRE SZOLGÁL !!">
Név
Telefon
E-mail cím
Írányítószám
Helység
Megye
Üzenet
Munkatársunk 48 órán belül kapcsolatba lép Önnel!
Minden mező kitöltése kötelező.

Árkalkulátorok

Garaż
Brama
Kojec

Accessibility statementHome pageSite mapSearchContactUp
Adres: https://konstal-garazs.hu/az-alap-elokeszitese-mobilgarazs.html